Expositie

Expositie ‘Stil-Staan’

18 oktober t/m 28 november   Waterstaatskerk

Voor de vierde keer is de Waterstaatskerk te Hengelo het décor van een expositie van (inter)nationale kunstenaars, nu onder de titel Stil-Staan’. Wellicht niet zo’n verwonderlijk thema in deze tijd. De Covid19 periode dwingt ons namelijk om pas op de plaats te maken. We worden nu bepaald wat waardevol is juist door de afwezigheid er van.

Met sleutelwoorden als concentratie, meditatie, stilleven, abstract, landschap zijn door de Kunstcommissie van de Waterstaatskerk met curator Jan Noltes weer prachtige en verstilde kunstwerken gevonden.

De expositie kent geen grote golf van (onrustige) beelden, maar het is meer een turen vanaf het strand over de zee naar de horizon. Wat brengt het allemaal als ik blijf kijken? Nu veel. Zelfs of misschien wel juist, wanneer de rust overgaat in onrust en de stilte als beklemmend of bedreigend wordt ervaren. Uiteindelijk gaat het erom welke gevoelens de bezoeker bij zichzelf waarneemt en welke betekenis hij daaraan verleent. Zo kan zich een nieuw inzicht ontsluiten dat tot dan toe verborgen bleef. Allemaal omdat je alleen maar stil – staat.

De opening is op zondag 18 oktober om 13.30 uur in de Waterstaatskerk.
Natuurlijk geheel corona-proef, dus volg aanwijzingen op

De openingstijden van de expositie zijn van woensdag 21 oktober t/m zaterdag 28 november 2020:  op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 16.00 uur, met uitzondering van zaterdag 24 oktober.

Ook op de woensdagen is de expositie vanaf 13.30 – 16.00 uur te bezoeken, aansluitend op het lunchconcert dat om 12.30 uur begint.

Als je met een groep wilt langskomen op een ander moment/tijdstip, laat het ons dan weten.

Informatie en opgave:
Wim Kruijer