Alweer zesde expositie in Waterstaatskerk

Art & Care For Nature  vanaf 6 maart
Zich niets aantrekkend van alle discussies in de gemeenteraad en daar buiten hebben ze doorgewerkt met een schitterend eindresultaat: Weer een expositie van naam in de Waterstaatskerk in Hengelo.
De Kunstcommissie van de Protestantse Gemeente Hengelo ziet het wel zitten. Zeker nu er weer gesproken word over versoepeling van de coronaregels. De laatste weken zijn ze vele malen bezig geweest de laatste hand te leggen aan welke ‘stukken’/kunstwerken wel of niet geschikt zijn om onder de werktitel “Art & Care For Nature” te worden geëxposeerd. Wat wil een werk je vertellen, welke werken passen het beste in de tentoonstelling qua vormgeving en inhoud. Welk verhaal, van de kunstenaar, gaat schuil achter ‘de plaat’. Als team, twee dames en vijf heren, schuwen zij de discussie niet. Keer op keer komen er nieuwe ideeën naar boven zoals dit keer: Hoe kunnen we ‘onze’ mooie stadstuin er in betrekken met een beeld of anderszins. Het staat nu zo’n beetje allemaal in de steigers. Met kunstenaars als Ivo Kamphuis, Liesbeth Piena, Karin Hoogesteger en Elisabeth Cochuis. En nog veel meer. Maar ook nog een klein aantal onzekerheden: Komt dat stuk wel op tijd uit Spanje naar Hengelo en ook stukken die ondertussen zijn verkocht door de kunstenaar, wat komt ervoor in de plaats. De kunstcommissie is van één ding heel zeker: Vanaf 6 maart is er een expositie in de Waterstaatskerk: Art & Care For Nature