Cursus geloven 7+1

CURSUS GELOVEN

folder 7+1

rond SPIR!T, inspiratie uit geloof, leven en kunst

7 + 1 ontmoetingen met God. Op zeven zondagmiddagen, van 17.00 tot 20.00 uur en op een zaterdag. Te starten op 28 november, eens in de vier weken.

Niet voor niets deden in de jaren vóór de pandemie ieder seizoen tientallen geïnteresseerden mee. Voor de één een eerste kennismaking met geloven, voor de ander als vernieuwing en verdieping. Ook de nieuwe serie gaat uit van de Protestantse Gemeente van Hengelo, maar zoekt daarin altijd de samenwerking met de Rooms Katholieke ‘Goede Herder Parochie’, de Lutherse Gemeente, de Remonstrantse Kerk en sinds vorig jaar ook de Baptisten Gemeente van de Oldenzaalsestraat. Voorgangers uit al deze kerkgenootschappen werken mee aan deze toch wel bijzondere bijeenkomsten.

Wie is voor hen een inspiratiebron. Een vriend? Een ouder? Door welke ervaring beseffen ze dat het leven belangrijk is? Door lijden? Door dood?

Om vijf uur beginnen we met een maaltijd waar je tijdens het eten kan kennis maken met anderen aan de tafel. En na de inleiding van één van de voorgangers bespreken we in kleine groepen enkele gespreksvragen van de inleider.

Belangrijk te melden is dat de kleine groepen door het gehele seizoen heen dezelfde samenstelling houden, zodat je met elkaar vertrouwt raakt en (soms) dieper op bepaalde dingen in kan gaan. Dat vertrouwen moet er zijn. Wat er wordt besproken blijft in de groep.

Opgeven kan binnenkort. Houd de website en de Zondagsbrief in de gaten en doe mee!

Een hartelijke groet,

Rinse Visser, gastheer 7+1