Nieuwsbrief Jeugd

Het plakboek van Lucas

Plakboek van ons!
1e 2e advent

Kijk en luister volgende weken weer mee naar meer verhalen uit ons plakboek.

Peuter en kleuter viering 19 december 2021


Kerstavond gezinsviering 2021

klik hier: Mijn kind is een van jullie


Peuter en kleuter viering 9 januari 2022

klik hier: uitnodiging peuter en kleuter viering 9-1-2022


Peuter en kleuter viering

7 november was er weer een leuke peuter kleuter viering, waarbij het over de barmhartige samaritaan ging. We hebben het verhaal uit de bijbel gehoord, maar ook over 3 bananen en 1 mandarijn – wie zou de zielige banaan helpen? Het was weer heel leuk en gezellig! Komen jullie de volgende keer ook? 19 december wordt een leuke en feestelijke kerst-viering! Tot dan!

Voor in de agenda: 19 december, 9 januari, 6 februari, 6 maart


Het Calabash project


Bij de Kindernevendienst houden we iedere week, net als in de kerkzaal, een collecte voor een spaardoel. De afgelopen jaren spaarden we voor Compassion. Met ingang van 28 november gaan we sparen voor een nieuw doel. Het Calabash project. Vanaf zondag 7 november wordt er een start gemaakt bij de kindernevendienst.
Arina komt aan de kinderen over het project vertellen. Over de kinderen in Kameroen, die niet zo makkelijk aan schoon drinkwater kunnen komen. Daar is een oplossing voor bedacht worden in de vorm van een grote watertank “de calabash”.
Met de kinderen gaan we twee calabashen van papier machée maken, die als voorbeeld dienen voor de gemeente en dat daar geld in gestopt kan worden.
Meer informatie is in de vorige Binding te vinden. Daar stond al een uitgebreid stuk over de Calabash geschreven door Gerard van Noort.
Op deze website kun je meer informatie vinden over soortgelijk project in Guinee-Bisseau Home – De Gevulde Waterkruik

In de dienst op 28 november a.s. wordt het start schot gegeven voor het Calabash project.

Sparen jullie mee ?

Namens de werkgroep Calabash: Diny Visser, Gerard van Noort, Erik Nijboer, Wim Blekkenhorst, Corrie van Egmond, Marije Kooistra en Arina Vellinga


Collage peuter & kleuter viering 10 oktober

10 oktober was de eerste peuter kleuter viering van dit seizoen. Het ging over het huis op de rots, we hebben huizen gebouwd op zand en op een steen, en toen ging het regenen. Het huis op het zand zakte in elkaar, terwijl het huis op de steen bleef staan! Ook hebben we gezongen, met duplo zelf stevige huizen gebouwd en stenen beschilderd. Het was weer heel leuk en gezellig! Komen jullie de volgende keer ook? 

Zet ze in de agenda: 7 november,19 december, 9 januari, 6 februari, 6 maartWij zoeken

Wij zoeken: leiding en ondersteuners voor de kindernevendienst en de Basiscatechese lees meer

Vacature jeugddiaken

volledige vacature tekst jeugd diaken


Afsluiting seizoen 2020-2021 Kindernevendienst

Een reis door de Bijbel met een spellen parcours. O.a. Kikker mep (een van de 10 plagen), blik werpen; muren van Jericho en hagelstenen sjoelen. Een geslaagde gezellige afsluiting. We hopen jullie vanaf 29 augustus weer te zien!

Zondag 28 maart 2021: Palmpasen

Online peuter en kleuter viering