Nieuwsbrief Jeugd

Een fijne zomer!

Beste kinderen, jongeren en ouders,

We kijken terug op een mooi Jeugdwerk seizoen. Wat was het fijn dat er na toch weer een lockdown, we weer verder konden.
Een seizoen waarin voor alle leeftijden er vanalles te doen was: Peuter en Kleutervieringen, Creakerk, Jongerenkerk, DIP/WOPraatgroep, Paasnacht waken en een potje pool of tafelvoetbal spelen.
De kinderen komen wekelijks met plezier bij elkaar in hun nieuwe eigen gezellige kinderruimte op de begane grond. En de ruimte wordt nog opgefleurd met een Bijbelse muurschildering.
We hebben examenkandidaten succes gewenst en zijn trots dat ze allemaal geslaagd zijn. Zij kregen een attentie ter felicitatie.
Het jeugdwerk seizoen hebben w gezellig afgesloten. Met o.a een zomerse BBQ met tropische temperaturen erbij,
Een overstapdienst en een uitje naar de synagoge met de Basiscatechese.

Vanaf 18 juli t/m 27 augustus hebben we een zomerstop.

Wij wensen jullie een heel fijne zomer toe!

En zien jullie graag  na de zomervakantie weer terug bij ons Jeugdwerk.

4 september  trapt de kindernevendienst af met leuke gezellige welkom terug voor alle kinderen
gr 1 t/m 8
11 september is het Startzondag met activiteiten voor jong en oud.

Meer informatie over het komende seizoen vinden jullie op de website
www.waterstaatskerk-hengelo.nl/jeugd
in de Binding van Juli en september BewaarBinding
fb Waterstaatskerk

Moge de weg stijgen om je te ontmoeten,
moge de wind altijd in je rug blazen,
moge de zon warm op je schijnen,
de regen zacht op je velden vallen
en totdat we elkaar na de zomer weer ontmoeten…
moge God je bewaren in de palm van Zijn hand!
Ierse reiszegen

Marije Kooistra
jeugdwerker

Crea Kerk

Op een zonnige en warme zondagmiddag kwamen gezinnen naar de Waterstaatskerk voor onze eerste Creakerk.
Een viering die we begonnen met het aansteken van de kaars; God maakt licht in de duisternis. We keken naar het scheppingsverhaal van de zand tovenaar. Toen was het tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door de zeven scheppingsdagen.

Creakerk is kerk-zijn, samen vieren jong samen met ouder(s) maar dan anders. Uit je luie stoel, aan de slag! Creakerk is DOE- kerk. Voor het hele gezin, voor alle leeftijden is er iets te doen.
Na een uurtje bezig zijn geweest was het tijd om elkaar te vertellen en te laten zien wat we gedaan of gemaakt hebben.

Er was zoveel te doen en te ontdekken zoals je op de foto’s kunt zien.

Na zoveel plezier gemaakt te hebben, kregen we wel trek. Deze middag sloten we samen met een maaltijd af.

We kijken terug op een heel gezellige, plezierige en mooie Creakerk.
Onze volgende Creakerk is op 25 september van 15- 17:30uur. Tot dan!

Het Creakerk team

Amanda, Heidi, Sandra, Tracy, Wietske en Marije

Een terugblik op Palmpasen 2022

Het Calabash project

De dienst van 30 januari a.s zal in het teken staan van werelddiaconaat met in het bijzonder aandacht voor het Calabash project. O.a. Gerard van Noort komt meer vertellen over het project.

Bij de Kindernevendienst houden we iedere week, net als in de kerkzaal, een collecte voor een spaardoel. De afgelopen jaren spaarden we voor Compassion. Met ingang van 28 november gaan we sparen voor een nieuw doel. Het Calabash project. Vanaf zondag 7 november wordt er een start gemaakt bij de kindernevendienst.
Arina komt aan de kinderen over het project vertellen. Over de kinderen in Kameroen, die niet zo makkelijk aan schoon drinkwater kunnen komen. Daar is een oplossing voor bedacht worden in de vorm van een grote watertank “de calabash”.
Met de kinderen gaan we twee calabashen van papier machée maken, die als voorbeeld dienen voor de gemeente en dat daar geld in gestopt kan worden.
Meer informatie is in de vorige Binding te vinden. Daar stond al een uitgebreid stuk over de Calabash geschreven door Gerard van Noort.
Op deze website kun je meer informatie vinden over soortgelijk project in Guinee-Bisseau Home – De Gevulde Waterkruik

Sparen jullie mee ?

Namens de werkgroep Calabash: Diny Visser, Gerard van Noort, Erik Nijboer, Wim Blekkenhorst, Corrie van Egmond, Marije Kooistra en Arina Vellinga