Kerkdiensten in coronatijd

Vieringen Online

Een aantal mensen constateerden dat bij het bekijken van de online kerkdiensten het beeld en geluid soms niet synchroon lopen.

Dit komt doordat de online diensten van meerdere kerken nu veel meer (en vaak tegelijkertijd) bekeken worden dan voor de corona. De server raakt daardoor soms overbelast.

Over de zondagse viering: lees meer

AFSPRAKEN BIJWONEN ONLINE DIENSTEN IN CORONATIJD

• Bij binnenkomst wordt u welkom geheten, gevraagd of u gezond bent en verzocht uw handen te desinfecteren.
  • U kunt in de kerkzaal plaats nemen op de stoelen waar kaartjes liggen.
  • Uw jas mee te nemen in de kerkzaal .
  • Na de zegen wordt u verzocht weer te gaan zitten en te wachten op een teken van de koster of  ouderling om de kerkzaal te verlaten.
  • Bij de uitgangen  staan mandjes en schalen voor de collectes

Kerkomroep

Kerkomroep.nl Wachtwoord nu niet nodig! Info-belangrijk!

Later kun je ook op youtube kijken: kerkdiensten waterstaatskerk op youtube

Voor Uw geldelijke bijdrage: collecte bij kerkdienst Wilt u deze bijdrage betalen met uw mobiel, dan kan dat via de QR-codes in DEZE link.

Gebed van Taizé https://nl-nl.facebook.com/taize/ elke avond om 20.30 uur

Zomerdiensten 2020

Klik op: Terugblik zomerprogramma

Zondag 18 oktober 2020: online kindermoment

Huilen en juichen

De herbouw van de Tempel in Jeruzalem is begonnen. Mensen juichen, huilen om deze herbouw. Er is ook weerstand waardoor de bouw uiteindelijk stil komt te liggen. Na de oproep van profeten, gaat de bouw toch weer verder.

Werkblad 1:

Het lijkt alsof de tempel al bijna af is. Priesters en Levieten, in ambtsgewaden en met trompetten prijzen de Heer volgens de oude tradities.

Met het werkblad maak je een instrument waarmee je blijdschap of droefheid kracht bij kunt zetten.

Opdracht.

Doe rijst, bonen, zaad of zand in de koker. Hiervoor heb je stiften of potloden, schaar, lijm, bonen/rijst/zaad nodig.

Werkblad 2: Masker met 2 gezichten

Opdracht: Kleur in en knip het uit. Maak er evt. gaatjes in voor touw of elastiek om het masker te kunnen dragen. Nodig; kleuren, schaar, als je wilt versieringen.

Tip voor thuis:

Doe je mee aan de Jerusalema challenge?

Liedje: He doe je mee?

Veel plezier!