“Er is leven na de groei”

“Er is leven na de groei” biebcollege in de veertigdagentijd.

14 februari begint de veertigdagentijd, een periode van bezinning.

Stel je voor: een Nederland dat binnen de grenzen van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben.

Er is leven na de groei laat zien hoe dit kan, op een haalbare en betaalbare manier en in korte tijd.

Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt Paul Schenderling ons mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit. Ook laat hij zien wat deze veranderingen praktisch betekenen voor jouw dagelijkse leven: in je huishouden, je werk en je leefomgeving.

Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat laat zien hoe dit kan. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waarden gedreven, sociaal en realistisch.

Het enige dat nodig is, is vertrouwen en daadkracht. Om oude gewoonten en ideeën die de aarde en de mens uitputten los te laten en om samen een nieuwe richting in te slaan. Want na de groei wacht een mooier leven. Dit biebcollege wordt georganiseerd in samenwerking met de Waterstaatskerk in Hengelo.

Datum: 27 febr. 2024"Er is leven na de groei" biebcollege in de veertigdagentijd.

Plaats: Bibliotheek te Hengelo

Tijd: 20.00 uur,inloop vanaf 19.30 uur

Inclusief koffie/thee en een drankje na afloop:

Vrijwillige bijdrage,

Opgave tot en met vrijdag 23 februari bij corrie.van.egmond@waterstaatskerk-hengelo.nl

tel 074 7858213