Nieuwsbrief Jeugd

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief december 2022Crea Kerk

Op een zonnige en warme zondagmiddag kwamen gezinnen naar de Waterstaatskerk voor onze eerste Creakerk.
Een viering die we begonnen met het aansteken van de kaars; God maakt licht in de duisternis. We keken naar het scheppingsverhaal van de zand tovenaar. Toen was het tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door de zeven scheppingsdagen.

Creakerk is kerk-zijn, samen vieren jong samen met ouder(s) maar dan anders. Uit je luie stoel, aan de slag! Creakerk is DOE- kerk. Voor het hele gezin, voor alle leeftijden is er iets te doen.
Na een uurtje bezig zijn geweest was het tijd om elkaar te vertellen en te laten zien wat we gedaan of gemaakt hebben.

Er was zoveel te doen en te ontdekken zoals je op de foto’s kunt zien.

Na zoveel plezier gemaakt te hebben, kregen we wel trek. Deze middag sloten we samen met een maaltijd af.

We kijken terug op een heel gezellige, plezierige en mooie Creakerk.
Onze volgende Creakerk is op 25 september van 15- 17:30uur. Tot dan!

Het Creakerk team

Amanda, Heidi, Sandra, Tracy, Wietske en Marije
Het Calabash project

De dienst van 30 januari a.s zal in het teken staan van werelddiaconaat met in het bijzonder aandacht voor het Calabash project. O.a. Gerard van Noort komt meer vertellen over het project.

Bij de Kindernevendienst houden we iedere week, net als in de kerkzaal, een collecte voor een spaardoel. De afgelopen jaren spaarden we voor Compassion. Met ingang van 28 november gaan we sparen voor een nieuw doel. Het Calabash project. Vanaf zondag 7 november wordt er een start gemaakt bij de kindernevendienst.
Arina komt aan de kinderen over het project vertellen. Over de kinderen in Kameroen, die niet zo makkelijk aan schoon drinkwater kunnen komen. Daar is een oplossing voor bedacht worden in de vorm van een grote watertank “de calabash”.
Met de kinderen gaan we twee calabashen van papier machée maken, die als voorbeeld dienen voor de gemeente en dat daar geld in gestopt kan worden.
Meer informatie is in de vorige Binding te vinden. Daar stond al een uitgebreid stuk over de Calabash geschreven door Gerard van Noort.
Op deze website kun je meer informatie vinden over soortgelijk project in Guinee-Bisseau Home – De Gevulde Waterkruik

Sparen jullie mee ?

Namens de werkgroep Calabash: Diny Visser, Gerard van Noort, Erik Nijboer, Wim Blekkenhorst, Corrie van Egmond, Marije Kooistra en Arina Vellinga