Cursus geloven 7 plus 1

CURSUS GELOVEN: 7 + 1 ONTMOETINGEN  MET DE “ALTIJD AANWEZIGE”

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Op 30 oktober a.s. is de eerste bijeenkomst ‘GELOVEN ROND SPIT!T, inspiratie uit geloof, leven en kunst’.
Wie in april 2018 bij de afscheidsdienst van ds. Peter Hendriks is geweest heeft nadien de kans gehad één van de boekjes, door Hendriks geschreven, mee te nemen, uit de serie 7+1 Basiscursus Geloven.
Wie het nu thuis in de kast heeft liggen zal er ongetwijfeld ook iets in gelezen hebben of op z’n minst wat “tegeltjes hebben bekeken. Mij valt iedere keer het oog op pagina 114, een tegel met de opschrift De Levende zal bij je zijn. Wie vaker bij de schrijver een dienst heeft mee mogen maken herkent het
misschien omdat deze zekerheid ons keer op keer werd meegegeven de nieuwe
week in. Vanuit die SPIR!T mogen wij het nieuwe seizoen beginnen.
Samen, met elkaar, die ontmoeting zoeken. Met elkaar vanuit de gedachte dat God met ons is proberen de verbinding te leggen tussen ons geloven en ons zijn, ons dagelijks doen.

Al het 18e seizoen
Goed dat je er bent! Als dat tegen je gezegd wordt, als je je ergens welkom weet, dan doet je dat heel goed. Het besef dat jouw aanwezigheid op prijs wordt gesteld, en betekenis heeft. Het geeft zin aan je leven. Je bent er niet zomaar. Jouw aanwezigheid wordt gezien, telt mee. Sterker nog: ze willen graag dat je er bij bent. De ‘cursus’ heeft in de afgelopen jaren al heel veel mensen naar, eerst de Bethelkerk,
de Waterstaatskerk getrokken. Voor sommigen een eerste kennismaking met het geloof, voor anderen een verdieping en voor een steeds grotere groep het “nieuwe kerk beleven”. Wat betekend dat die groep niet meer altijd naar de traditionele kerkdienst op de  zondagochtend gaat maar deze acht momenten in een (winter)seizoen tot zich neemt om het geloof te beleven en in gesprek te gaan met de ander.

Vanaf 30 oktober start in de Waterstaatskerk in Hengelo een nieuw seizoen van de cursus. 7+1 Ontmoetingen

Op zeven zondagmiddagen, van 17.00-20.00 uur en een hele zaterdag

Als je hard hebt gewerkt is het goed samen eten. De eerste christelijke gemeenten waren dat dan ook gewend om te doen. Aan het eind van de dag verzamelden ze zich ergens. Al etend kwamen ze vanzelf met elkaar in gesprek. We zien dat in onze tijd weer terug komen. Een gezamenlijke maaltijd, met aansluitend een korte, uitdagende inleiding. Daarna gelegenheid er over verder te praten in kleinere groepjes. Aan het eind is er een gezamenlijke afsluiting. De Cursus Geloven voorziet echt in een behoefte. Dit seizoen in een nieuwe opzet, zodat iedereen weer in kan stappen. We gaan uit vanuit onze eigen (bijzondere) ervaringen die ons bezielen. Inspiratie heeft met Spir!t te maken, met spiritualiteit. Jouw leven heeft bezieling nodig. Maar waar vind je die bronnen dan? Bij welke ervaring komt dat naar boven? Welke rol speelt het geloof, de bijbel en de rituelen daarbij? Niet voor niets doen er ieder seizoen tientallen geïnteresseerden mee (vorig seizoen over de 60 deelnemers). Voor de één als eerste kennismaking met geloven, voor de ander als vernieuwing of verdieping. De serie gaat uit van de Protestantse Kerk Hengelo maar zoekt daarin altijd de samenwerking met de Rooms Katholieke ‘De Goede Herder Parochie’, Lutherse Gemeente, Remonstrantse kerk en de Baptisten gemeente van de Oldenzaalsestraat. Ook de Christelijk Gereformeerde Kerk is uitgenodigd mee te doen. Het gaat om zeven bijeenkomsten op zondagmiddag, van 17 tot 20.00 uur, in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat, aangevuld met een bijeenkomst op een hele zaterdag.
Opgave om mee te doen kan nu al via 7plus1@waterstaatskerk-hengelo.nl
De data: 30 oktober; 27 november; 11 december; in 2023: 8 januari; 5 februari; 5 maart;
zaterdag 1 april en 30 april.

Binnenkort liggen de bekende BLAUWE FOLDERS weer in alle kerken in Hengelo.
De folder staat ook op onze site: waterstaatskerk-hengelo.nl
En ook al kun je niet iedere keer erbij zijn: geen probleem. Geef je gewoon op!