Evan Bogerd is de kerkmusicus van de Waterstaatskerk geworden!

Onze gemeente heeft in deze jonge zeer getalenteerde musicus een bijzondere vakman in huis. Uiteraard zal hij een belangrijke taak krijgen in de zang en muziek van de vieringen in de Waterstaatskerk. Niets is zo samenbindend als samen zingen en muziek maken. Evan zal dan ook in de opbouw van onze geloofsgemeenschap een toonaangevende rol gaan vervullen. Maar ook mogen we van hem initiatieven verwachten die de Waterstaatskerk verder ontwikkelt als muzisch centrum voor heel de stad.

In de laatdienst van 14 januari (10.30 uur) verzorgde Evan voor het eerst de muzikale begeleiding en werd in deze dienst voorgesteld aan de gemeente.

Op zijn eigen site (www.evanbogerd.nl) staat over hem te lezen:
Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort.
Momenteel studeert hij zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2015 speelde hij een serie van vier achtereenvolgende concerten in de Westerkerk te Amsterdam met daarin alle Fantasieën en Fuga’s van Max Reger. Vervolgens bracht Bogerd in 2016 de zeven Koraalfantasieën van Max Reger ten gehore brengen in de serie van de Westerkerk te Amsterdam.

In 2016 maakte Bogerd zijn debuut op cd. Deze cd werd opgenomen op beroemde Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem.
Bogerd volgde masterclasses aan de Orgelakademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland). Hij volgde hier improvisatielessen van Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker. In de loop van de jaren won hij diverse prijzen op concoursen te Barneveld, Ede, Enschede, Kampen en Maassluis.

Evan Bogerd is organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt en het fraaie ‘Holthuis’ orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt. Daarnaast is Bogerd tevens de vervangend organist van de Westerkerk te Amsterdam.

Hengelose Christelijke Harmonie (HCH):

De HCH staat voor samen musiceren met een christelijke identiteit. Vanuit deze brede gezamenlijke achtergrond hebben we elke dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur een heel gezellige repetitieavond. We spelen van Rock tot Barok en van Jazz tot Wals. Het orkest staat onder leiding van onze jonge en enthousiaste dirigent Gertjan Lenderink. We komen uit in de 2e divisie. Technisch gezien is dat een niveau waar we ons op dit moment prettig bij voelen. Ook muziek die niet zo ingewikkeld is kan je toch heel mooi laten klinken!! Elk voorjaar en najaar hebben we een concert en daarnaast werken we mee aan diverse plaatselijke activiteiten.

Beginnende leerlingen kunnen bij voldoende belangstelling deelnemen aan het leerlingenorkest. In dit kleine orkest wordt geoefend samen met meer ervaren muzikanten. De vereniging zorgt voor een instrument en natuurlijk zijn lessen aan de Muziekschool voor een gereduceerd tarief.

De HCH heeft ook een Ensemble, dat regelmatig meewerkt aan kerkdiensten. Naast muziek is ontspanning belangrijk. De activiteitencommissie organiseert jaarlijks een barbecue en een feestavond. Maandelijks praten we na onder het genot van een hapje en een drankje.

Hengelose Christelijke Harmonie
Contact: Vera Hopster-Bokhoven, tel. 074-277.45.92