Literatuurkring

Tot onze spijt is Herman Koetsveld voorlopig niet in de gelegenheid om de Literatuurkring te begeleiden. Maar omdat het zo boeiend is om in groepsverband een boek te bespreken, hebben we, mede op zijn advies, afgesproken om met elkaar door te gaan. We kiezen voor boeken uit de moderne literatuur. Deze geven een beeld van ‘de tijdgeest’ van dit moment en ze verbeelden thema’s die in de samenleving aan de orde zijn.
We kiezen steeds met elkaar het boek dat de volgende bijeenkomst aan de orde zal komen en wie die keer gespreksleider zal zijn. We zijn dan vooral nieuwsgierig naar de innerlijke thema’s: wat drijft de hoofdpersonen, welke plek hebben twijfel en geloof in het boek. Maar ook: welke vragen roepen het boek bij jezelf op, of wat inspireert je?
Het is een open kring. Dus wie het betreffende boek heeft gelezen en graag mee wil praten is van harte welkom

We starten het seizoen 2019-2020 met een boek van net over de grens: ‘Het oude land’ van Dörte Hansen
Maandag 16 september 20.00 in de Waterstaatskerk – en daarna in nader overleg.
Inlichtingen: Ina ter Kuile (kuile@hetnet.nl , tel. 074-2774288)